Ailem*Mutfağım*El İşlerim

KEK KALIBINDA BÖREK

IMG_20150329_201520 Günaydın Çok Kıymetli İzleyenlerim….

Herkese sağlık mutluluk diliyorum…Cumartesi günü  daha önce aynı iş yerinde çalıştığımız şimdi ise her ikisi de emekli oldular (darısı bizim başımıza)  arkadaşlarım  bana kahvaltıya  davetliydi  bu defa arkadaşımın biri katılamadı 15 günde bir birbirimizde kahvaltıda toplanarak hoş sohbet  stresimizi atıyoruz her iki arkadaşımda sağ olsunlar benim için çok özeller.

IMG_20150331_214420

Kahvaltı için  Fırında baharatlı patates kızartması kek kalıbında börek   Kıbrıs pastası ,  çörek otu ile peynir hazırladım ve diğer kahvaltılıklar…..fırsat buldukça tariflerini sizlerle paylaşacağım bu gün fırsat bulmuşken kek kalıbında börek tarifimi paylaşayım….

 

MALZEMELERİ   

3 adet yufka

Sosu için:

1 şişe maden suyu

1 adet yumurta

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

İçi için:(İstenilen İç malzeme hazırlanabilir)

Peynir  (Peynir Çeşidi İsteğe bağlı)

Yarım bağ maydanoz (İsteğe bağlı)

Üzeri için:

Sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Hem çok güzel görünüyor  hem de çok lezzetli  oluyor… Akşamdan yapılması buzdolabında  bekletilmesi ayrıca bir kolaylık  yapmak isteyenlere kolay gelsin diyerek tarifime geçiyorum….

Önce yukarıda bahsettiğim sos malzemeleri iyice çırpılarak hazırlanır.

Ayrı bir kasede peynir  ve ince kıyılmış maydanoz karıştırılır.(Böreğin yarısını maydanozlu yarısın maydanozsuz yaptım)

Ardından kek kalıbının her tarafı sıvı yağ ile yağlanır. Yufkanın bir tanesi kek kalıbına yerleştirilir. (ilk yufka sosa bulanmayacak) İkinci yufka dörde  bölünür. Bölünen yufkalar  sosa bulanarak kalıba yerleştirilir.  Daire şeklinde kalıba yerleştirmiş oluyoruz. (Kolaylıkla sosa bulanıp yerleştirilmesi için yufkaları dörde  bölüyoruz.) Ardından peynirli içten serpilir. (Ben biraz bol serptim daha güzel oldu) Peynir serptikten sonra . Bu şekilde yufkalar bitene kadar bir sıra yufka bir sıra peynir olacak şekilde aynı işleme devam edilir. (En son yufka koyulduktan sonra peynir serpilmeyecek.)

Bütün yufkalar döşendikten sonra kalan sos böreğin üzerine dökülür.

Ortası delinir  Kenarlardan sarkan yufka da yine içe doğru katlanarak üzeri streçle kapatılır. Buzdolabında ertesi güne kadar bekletilir. Ben akşamdan yapıp sabah pişiriyorum.

Ertesi günü streç alınarak üzerine sıvı yağ sürülür. 170-180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Not:. Pişerken altının kızarıp kızarmadığını bıçak yardımıyla hafif kaldırarak kontrol edebilirsiniz.

Afiyet Olsun…..

 

 

 

 

.

 

 

 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: